For schools

Below are two examples of a typical day at a primary or secondary school. We adapt to your bell times and class sizes. We bring one facilitator per activity, and expect that classroom teachers are present; teachers know their students better than we do, and we rely on their relationship with students to help run a smooth session.

Example A

Example with three activities; ~180 students, where each group is ~30 students.

TimeGroup 1
(Maximum of 30 students)
Group 2
(Maximum of 30 students)
Group 3
(Maximum of 30 students)
~ 08:45 amThe team will arrive at your school to check in and set up the activities. Please have someone meet the team at the front office who knows which rooms they will be usingThe team will arrive at your school to check in and set up the activities. Please have someone meet the team at the front office who knows which rooms they will be usingThe team will arrive at your school to check in and set up the activities. Please have someone meet the team at the front office who knows which rooms they will be using
9:20 – 10:05 am
(45 mins)
Creative ChemistryEscape the MuseumPlants, Poop and Pollinators
Reset time
10:05 – 10:25 am
(20 mins)
Time for the team to reset the activity and the students to have a drink and a loo breakTime for the team to reset the activity and the students to have a drink and a loo breakTime for the team to reset the activity and the students to have a drink and a loo break
10:25-11:10 am
(45 mins)
Escape the MuseumPlants, Poop and PollinatorsCreative Chemistry
11:10 – 12:00 noon
(50 mins)
Break #1Break #1Break #1
Group 4
(Maximum of 30 students)
Group 5
(Maximum of 30 students)
Group 6
(Maximum of 30 students)
12:00 – 12:45 pm
(45 mins)
Creative ChemistryEscape the Museum
Plants, Poop and Pollinators
Reset time
12:45 – 1:00 pm
(15 mins)
Time for the team to reset the activity and the students to have a drink and a loo breakTime for the team to reset the activity and the students to have a drink and a loo breakTime for the team to reset the activity and the students to have a drink and a loo break
1:00 – 1:45 pm
(45 mins)
Escape the MuseumPlants, Poop and PollinatorsCreative Chemistry
Time for the team to pack up and hit the road

Choose from our curriculum–aligned activities

Extend your current units and enhance the process of discovery in science.

View all activities
Booking enquiry form